Leuk om te weten 2018-12-19T14:44:17+01:00

Historie

Camping De Vossenberg is een traditioneel familiebedrijf gelegen in het hart van De Veluwe. Ton en Ank Huiskamp zijn de grondleggers van wat nu een prachtig gastvrij vakantiepark is! Zo’n 25 jaar geleden hebben zij de sprong in het diepe gewaagd om van het fraaie bosrijke terrein van De Vossenberg een comfortabel en charmant vakantieplekje op De Veluwe te maken, met veel succes mogen wij zeggen. Sinds juli 2011 hebben beide zoons Niels Huiskamp met partner Miranda Huiskamp en Lars Huiskamp met zijn partner Tineke van de Poll, deze zelfde sprong durven nemen en daarmee was de familiaire samenwerking een heugelijk feit. Tijd voor Ton en Ank Huiskamp nu het stokje over te dragen en te genieten van hun welverdiende rust met zijdelings altijd die welkome helpende hand naar hun zoons!

Reviews

Review 1
Hier komen we zeker vaker terug! (CIJFER:9) Gert, 12-7-2018
“Een zeer gezellige camping met een fantastische uitstraling. De eigenaren zijn zeer gastvrij en zijn altijd behulpzaam. De omgeving is geweldig. De Zandenplas ligt op loop- en fietsafstand en het centrum is gezellig. Het animatieteam doet er alles aan om het de kinderen naar de zin te maken.”

Review 2
Ideale camping voor jong en oud. Super! (CIJFER:9) Fam. Pouw, Alphen aan den Rijn, 18-6-2018
“Ontvangen worden door de medewerkers van de Vossenberg voelt als op bezoek gaan bij vrienden of familie. Vriendelijke ontvangst en meteen alle informatie over camping en wijde omgeving in keurige map ter hand gesteld. Kleine gezellige camping met zon- en schaduwplaatsen. Keurige en schone toilet en douche/wasruimte. In het hoogseizoen elke dag animatie voor de (klein)kinderen. Schitterende omgeving voor de fietsliefhebber. Kortom; zeker voor herhaling vatbaar.”

Nunspeet en haar geschiedenis!

In de Tweede Wereldoorlog zochten veel mensen een plek om zich te verschuilen. Het Verscholen Dorp was zo’n een schuilplaats voor onderduikers in de bossen in het zuiden van de gemeente Nunspeet, tussen het dorp en Vierhouten.

Het dorp werd in de Tweede Wereldoorlog tussen februari 1943 en oktober 1944 bewoond door onderduikers, waaronder vluchtelingen uit het doorgangskamp in Amersfoort, jonge mannen van de arbeidsinzet, joodse families en gestrande piloten. De bekendste bewoner was Godfried Bomans. Gemiddeld waren er per dag 80 tot 100 onderduikers te vinden. In vier bosvakken waren “arbeidsketen, een houten huis, een barak, een blokhut van dennenstammen, hutten van Dempo-platen en strogedaakte houten huisjes gebouwd door een lokale aannemer, sommige voorzien van gasfornuis op butagas en waterpompen. Nu staan er nog drie nagebouwde hutten aan de Pas-Opweg, zeer zeker de mopeite waar deze (vrij) te bezoeken!