//Fietsen, Wandelen & Mountainbiken
Fietsen, Wandelen & Mountainbiken 2018-12-19T17:18:26+01:00

Wandelen, Fietsen & Mountainbiken

De Vossenberg is midden op De Veluwe gelegen waardoor u vanaf het park midden in het wandelgebied stapt en ook zo directe aansluiting krijgt op het ANWB fietsknooppunten netwerk  fietsknooppunten netwerk. Werkelijk een prachtige groene omgeving ligt hier aan uw voeten, ter verkenning. Aan een week heeft u niet genoeg om werkelijk elk idyllisch plekje op De Veluwe te kunnen ontdekken.

Een actuele knooppunten fietskaart van de Veluwe is in onze receptie verkrijgbaar!

Fietsroutes

Wij voorzien u graag van informatie door u mondeling een en ander toe te lichten maar uiteraard zijn er ook wandel en fietsroutes bij onze receptie verkrijgbaar. Wij helpen u graag op pad!

Fietsroutes
De ‘achtertuin’ van Camping de Vossenberg beschikt over een uitstekend fiets- en wandelnetwerk. Met behulp van het fietsknooppunten netwerk kunt u zelf een fietsroute samenstellen die past bij uw wensen. Zowel voor de recreatieve, sportieve als professionele fietser zijn er vele mogelijkheden en aangezien er ruim 1.000 kilometer fietspad ligt, kunt u eindeloos variëren en elke dag weer wat anders zien.

Het fietsknooppunten netwerk werkt vrij eenvoudig en de routes zijn ook goed en duidelijk aangegeven. Op elk gewenst knooppunt kunt u uw fietsroute beginnen en vervolgens van knooppunt naar knooppunt fietsen. Langs het fietspad staan bordjes met nummers die aangeven hoe u moet fietsen om het volgende knooppunt te bereiken. Wilt u thuis alvast een route uitstippelen, bezoek dan de sites fietsknooppunten.nl route.nl en lees alles over de mogelijkheden.

Uitwaaien op het (fiets)pontje!
Vanaf april tot eind september vaart vanaf het randmeer in Nunspeet en hetzelfde randmeer te Biddinghuizen het Veluwerandveerpontje . Op dit fiets- en wandelaarspontje kun je tijdens een gezellige fietstocht langs het Veluwemeer even uitwaaien, een overtocht kost u 25 minuten. Zo wordt een gecombineerde fietstocht door de polder via het historische Elburg en weer terug door de landerijen u erg makkelijk gemaakt.

Wandelenroutes

Vanaf het transferium, nabij Camping De Vossenberg gelegen, starten diverse wandelroutes, variërend van afstand. Deze wandelroutes van Staatsbosbeheer lopen door de mooie groene bossen die Nunspeet rijk is. Wilt u graag wat verder wandelen dan 7 kilometer, dan liggen er vele Ha’s aan bosgebied aaneengesloten.

Liever wat cultuur proeven dan is wellicht deze kunstzinnig wandelroute welke u door en langs het dorp Nunspeet leidt erg geschikt.

Mountainbiken

Als beginnende maar zeker als gevorderde mountainbiker kan je je hart ophalen. Achter ons park starten vele uitdagende routes welke je avontuurlijk leiden door de bossen en over de heidevelden. Door de vele hoogteverschillen krijgt u prachtige uitkijkjes over de Veluwe. Kortom: een super uitdagende regio om op de mountainbike te verkennen!

Wij hebben al vast een paar mountainbikeroutes voor u geselecteerd maar er zijn er nog zoveel meer.

Route 1: Beginners route 

Route 2: Gemiddelde route door de kroondomeinen

Route 3: Gevorderde route

Ook wanneer u geen eigen mountainbike heeft is het mogelijk de bossen te betrekken, wij verhuren verschillende categorieen mountainbikes inclusief routes op navigatie. Vraag onze medewerkers in de receptie naar de mogelijkheden!