//Fietsen, Wandelen & Mountainbiken
Fietsen, Wandelen & Mountainbiken 2021-08-09T12:55:06+01:00

Wandelen, Fietsen & Mountainbiken

De Vossenberg is midden op De Veluwe gelegen waardoor u vanaf het park midden in het wandelgebied stapt en ook zo directe aansluiting krijgt op het ANWB fietsknooppunten netwerk  fietsknooppunten netwerk. Werkelijk een prachtige groene omgeving ligt hier aan uw voeten, ter verkenning. Aan een week heeft u niet genoeg om werkelijk elk idyllisch plekje op De Veluwe te kunnen ontdekken.

Een actuele knooppunten fietskaart van de Veluwe is in onze receptie verkrijgbaar!

Fietsroutes

Wij voorzien u graag van informatie door u mondeling een en ander toe te lichten maar uiteraard zijn er ook wandel en fietsroutes bij onze receptie verkrijgbaar. Wij helpen u graag op pad!

Fietsroutes
De ‘achtertuin’ van Camping de Vossenberg beschikt over een uitstekend fiets- en wandelnetwerk. Met behulp van het fietsknooppunten netwerk kunt u zelf een fietsroute samenstellen die past bij uw wensen. Zowel voor de recreatieve, sportieve als professionele fietser zijn er vele mogelijkheden en aangezien er ruim 1.000 kilometer fietspad ligt, kunt u eindeloos variëren en elke dag weer wat anders zien.

Het fietsknooppunten netwerk werkt vrij eenvoudig en de routes zijn ook goed en duidelijk aangegeven. Op elk gewenst knooppunt kunt u uw fietsroute beginnen en vervolgens van knooppunt naar knooppunt fietsen. Langs het fietspad staan bordjes met nummers die aangeven hoe u moet fietsen om het volgende knooppunt te bereiken. Wilt u thuis alvast een route uitstippelen, bezoek dan de sites fietsknooppunten.nl route.nl en lees alles over de mogelijkheden.

Uitwaaien op het (fiets)pontje!
Vanaf april tot eind september vaart vanaf het randmeer in Nunspeet en hetzelfde randmeer te Biddinghuizen het Veluwerandveerpontje . Op dit fiets- en wandelaarspontje kun je tijdens een gezellige fietstocht langs het Veluwemeer even uitwaaien, een overtocht kost u 25 minuten. Zo wordt een gecombineerde fietstocht door de polder via het historische Elburg en weer terug door de landerijen u erg makkelijk gemaakt.

Fietsroute: Een dagje Veluwe

Lengte: 98,75 km (voor de die-hards!)
Thema: dorpen, historisch, natuurlijk
Gewone fiets: 6 uur 25 min | Elektrische fiets: 5 uur 8 min
Nunspeet, Elspeet, Hoog Soeren, Vierhouten

De Veluwe was van oorsprong een bosgebied. Niks nieuws, zul je misschien zeggen, maar door ontbossing in de Middeleeuwen ontstonden grote zandverstuivingen en zandduinen. Daardoor trokken mensen weg van de Veluwe en had de natuur er vrij spel. De ‘eeuwenoude bossen’ die je onderweg tegenkomt zijn pas ontstaan aan het einde van de 19e eeuw, toen men besloot om bomen aan te planten voor houtproductie. Daardoor werd de regio weer aantrekkelijk om er te gaan wonen, maar ook voor recreatie.

Link naar de route: Een dagje Veluwe

Fietsroute: De Noordwest – Veluwe in een notendop

Lengte: 39,36 km
Thema: dorpen, natuurlijk
Gewone fiets: 2 uur 34 min | Elektrische fiets: 2 uur 3 min
Nunspeet, Vierhouten, Hulshorst, Hierden

Een 39 km lange afwisselende en landschappelijke fietsroute. Een route die voert langs water, heide, open weilanden, zandverstuivingen en door bossen. Genieten van de vergezichten over het Veluwemeer kan natuurlijk op de fiets. Kijk eens verder dan je fietsstuur en ontdek talloze sporen van wilde zwijnen naast het fietspad. De kans dat je overdag een zwijn aantreft is klein, want dan houden ze zich schuil in de aangrenzende dichte bossen. Er wacht je een nieuwe type landschap: een stuifzandgebied. De temperatuurverschillen tussen dag en nacht kunnen in het Beekhuizerzand oplopen tot zo’n 40 graden. Tijdens je tocht kom je langs onze vaste Bakkerij en lunchroom Uniek, geniet hier van een welverdiende pauze.

Link naar de route: De Noordwest-Veluwe in een notendop

Wandelenroutes

Vanaf het transferium, nabij Camping De Vossenberg gelegen, starten diverse wandelroutes, variërend van afstand. Deze wandelroutes van Staatsbosbeheer lopen door de mooie groene bossen die Nunspeet rijk is. Wilt u graag wat verder wandelen dan 7 kilometer, dan liggen er vele Ha’s aan bosgebied aaneengesloten.

Liever wat cultuur proeven dan is wellicht deze kunstzinnige wandelroute welke u door en langs het dorp Nunspeet leidt erg geschikt:

Wandelroute: In het spoor van de schilder door Nunspeet

Lengte: 5,96 km
Thema: dorpen, cultuur, natuurlijk
Wandeltijd: 1 uur 12 min
Nunspeet

Het gezellige dorp Nunspeet is een mooie uitvalsbasis voor wandeltochten. Met deze route ontdek je het dorp zelf en het natuurrijke buitengebied. Nunspeet is al ruim een eeuw een schildersdorp. Aan het einde van de negentiende eeuw legden verschillende kunstenaars zoals Jan Mankes hier het arme boerenleven vast. Nog steeds wonen er relatief veel schilders in en rondom het dorp. Op de Driestweg zie je al snel een mooi torentje tussen de huizen door: de prachtige negentiende-eeuwse Dorpskerk, regelmatig vastgelegd door lokale schilders. Verderop loop je het buitengebied in. Het landschap vormt een mix van bossen, weilanden, houtwallen en oude hoeves. Net voor het einde van de route kun je het Noord-Veluws Museum bezoeken. Bij ons ‘huisbakker’ Bakkerij en lunchroom Uniek ben je welkom voor een koffie met iets lekkers.

Link naar de route: In het spoor van de schilder door Nunspeet

Mountainbiken

Als beginnende maar zeker als gevorderde mountainbiker kan je je hart ophalen. Achter ons park starten vele uitdagende routes welke je avontuurlijk leiden door de bossen en over de heidevelden. Door de vele hoogteverschillen krijgt u prachtige uitkijkjes over de Veluwe. Kortom: een super uitdagende regio om op de mountainbike te verkennen!

Wij hebben al vast een paar mountainbikeroutes voor u geselecteerd maar er zijn er nog zoveel meer.

Route 1: Beginners route 

Route 2: Gemiddelde route door de kroondomeinen

Route 3: Gevorderde route

Ook wanneer u geen eigen mountainbike heeft is het mogelijk de bossen te betrekken, wij verhuren verschillende categorieen mountainbikes inclusief routes op navigatie. Vraag onze medewerkers in de receptie naar de mogelijkheden!